Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Un grup de lucru moldo-belarus a participat la o videoconferință pentru a intensifica colaborări în domeniul agroalimentar10 mai 2017

Vineri, 5 mai 2017, un grup de lucru constituit din colaboratorii Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și instituțiile din subordine, condus de viceministrul Ion Parea a participat la o videoconferință cu partea Belarusă, în contextul realizării Planului de Acţiuni privind realizarea înţelegerilor convenite în cadrul vizitei Prim-ministrului Republicii Belarus Andrei Kobeakov în Republica Moldova, în perioada 2-3 octombrie 2016.

În cadrul ședinței comune au fost discutate un șir de întrebări ce țin de intensificarea colaborării moldo-beloruse în domeniul agroalimentar și anume: perspectivele cooperării comercial-economice, colaborarea în domeniul zootehniei, a produselor vegetale, îmbunătățirii funciare și irigației, în domeniul tehnologiilor în complexul agroindustrial, de tehnică și echipament agricol etc.

Participanții au identificat acțiuni concrete pentru intensificarea cooperării bilaterale, care au fost incluse în procesul-verbal, ce urmează a fi semnat în cadrul vizitei delegației Republicii Moldova în Republica Belarus, la Minsk, care va participa la ședința Comisiei interguvernamentale moldo-beloruse pentru colaborarea comercial-economică în perioada 6-10 iunie curent.

Totodată, conducerea Ministerului Agriculturii și producătorii agricoli au fost invitați să participe cu un stand național în cadrul expoziției agroalimentară internațională specializată „Belagro-2017”  care va avea loc în aceeași perioadă.

Menționăm că, în Republica Belarus, în anul 2016 au fost exportate produse agroalimentare în valoare de 55,44 mln. dolari USD, iar importul 21,8 mln. dol. USD.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media