Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Continuă evacuarea pesticidelor din satul Pașcani, raionul Criuleni20 martie 2017

Circa 147, 1 tone de pesticide  inutilizabile și interzise din cele 360 tone stocate în depozitul amplasat în satul Pașcani, raionul Criuleni au fost exportate în Polonia pentru incinerare, de compania EKO-TOP Sp.z.o.o, în cadrul proietului „Îmbunătățirea capacităților de eliminare a produselor chimice periculoase din fostul spațiu sovietic, ca model de abordare și prevenire”, între Guvernul Republicii Moldova și Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație. (FAO). 

După o pauză condiționată de necesitatea concordării activităților de tranzitare inofensive până în Polonia, lucrările temporar sistate și-au reluat activitatea la începutul lunii martie curent. Astfel, pe data de 8 și 9 martie 2017, au fost evacuate circa 37, 3 tone deșeuri de pesticide perimate. Activitățile de reambalare și transportare a pesticidelor au fost realizate de compania Dekonta din Republica Cehă în comun cu Setcar din România.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în calitate de coordonator al proiectului monitorizează  activitățile până la evacuarea definitivă a stocului.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media