Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Südzucker Moldova a prezentat obiectivele anului agricol 201713 martie 2017

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare  Ion Parea a participat în oraşul Drochia, la seminarul ,,Totalizarea sezonului agricol 2016 şi sarcinile pe anul agricol 2017” , organizat de cea mai mare companie producătoare de zahăr din Moldova, „Südzucker Moldova”.

La seminar a  participat Alexander Koss, speakerul companiei Südzucker Moldova, Anatol Gorodenco - director pe material primă, Valeriu Nicuşor, vicedirector Südzucker Moldova  şi aproximativ 200 de agenţi economici.

Viceministrul a subliniat în discursul său importanţa şi utilitatea acestui eveniment pentru producătorii sfeclei de zahăr, cărora prin astfel de acţiuni, li se oferă posibilitatea de a cunoaşte cele mai noi tehnologii de cultivare şi procesare a acestei culturi. De asemenea, viceministrul  Agriculturii şi Industriei Alimentare a menționat că ar fi necesară extinderea suprafeţelor de sfeclă de zahăr și mărirea  suprafeţelor de irigare în Republica Moldova, astfel încât industria zahărului să se dezvolte, iar producţia moldovenească să devină competitivă, ceea ce va conduce la diminuarea importului şi creşterea exportului.

La finalul seminarului, viceministrul Ion Parea a exprimat celor prezenţi mult succes în munca de zi cu zi şi un an agricol cât mai roditor.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media