Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Două expoziții specializate pentru agricultură vor avea loc în UcrainaExpoziţia Internaţională Specializată „Agroexpo” or. Kirovograd

(29 septembrie - 1 octombrie2016)

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare informează că, în perioada 29 septembrie  - 1 octombrie 2016, în or. Kirovograd, Ucraina, va avea loc Expoziția Internațională specializată pentru agricultură “AGROEXPO”.

Expoziția “AGROEXPO” este cea mai mare expoziție Agroindustrială din Ucraina. Evenimentul se desfășoară în fiecare an în orașul Kirovograd din Ucraina, iar în acest an a obținut statutul de expoziție internațională. În 2015 "AGROEXPO-2015", a avut loc în luna octombrie și a întrunit 450 de agenți economici din diferite țări cum ar fi Germania, Franța, Suedia, pe un spațiul expozițional de 80 000 m2. Numărul total de vizitatori ajungând la 19 400 de persoane.

Informaţii adiţionale despre Expoziția Internațională specializată pentru agricultură “AGROEXPO” din or. Kirovograd, Ucraina pot fi accesate la adresa web: http://www.ukragroexpo.com.

 

Expoziția specializată pentru agricultură “АгроКультура - 2016” or. Zaporozhye (11 - 13 octombrie 2016)

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare informează că, în perioada 11 - 13 octombrie 2016, în or. Zaporozhye, Ucraina, va avea loc cea dea XV-a Expoziție specializată pentru agricultură “АгроКультура - 2016” și cel de-al VI-lea Forum AGROINVEST.

Expoziția “АгроКультура - 2016” este cea mai mare expoziție Agroindustrială Regională din sud –estul Ucrainei și a devenit o platformă eficientă de dialog nu doar pentru agenții economici din Zaporozhye, dar și pentru cei străini. Anul trecut la acest eveniment au participat 150 de reprezentanți ce dezvoltă tipurile noi de expoziții cum ar fi „materialul săditor”, „prelucrarea produselor agricole”, „agricultura ecologică”, etc.

În cadrul  Forumului AGROINVEST se discută asupra problemei creșterii eficienței întreprinderilor agricole. Specialiștii în domeniu caută soluții inovative referitoare la minimizarea costurilor de colectare, transport, depozitare și prelucrare a produselor agricole, introducerea unor modele avansate de afaceri, dezvoltarea măsurilor pentru  stimularea procesele de cooperare a fermierilor mici și mijlocii.

Regiunea Zaporozhyei este considerată a fi nu numai regiune industrială, ci și agricolă, suprafața căreia este  de 2297880  hectare de teren agricol

Informaţii adiţionale despre cea dea XV –a Expoziție Specializată pentru agricultură “АгроКультура - 2016” și la cel de-al VI-lea Forum AGROINVEST din or, Zaporozhye, Ucraina pot fi accesate la adresa web:http://www.expo.zp.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=799&Itemid=636