Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Invitație de presăMinisterul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD (UCIP-IFAD) invită reprezentații mass-media pentru a participa la conferința de presă „Oportunități de finanțare oferite în cadrul Programului Rural de Reziliență Economico-climatică Incluzivă (IFAD VI) pe parcursul anului 2017”, dedicată prezentării mai multor categorii de granturi, inclusiv celor destinate tinerilor antreprenori.

Conferința va avea loc la sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, bd. Ştefan cel Mare, 162, et. 4, bir. 405, miercuri, 22 martie 2017, începînd cu ora 10:00.

La eveniment vor participa: Dl Iurie UȘURELU, viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Dl Victor ROȘCA, director al Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor IFAD, Dna Elena  BURLACU, manager creditare în cadrul Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor IFAD.

NOTĂ:  Guvernul Republicii Moldova a semnat, în februarie 2014, cu Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) un Acord cu privire la finanţarea Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (IFAD VI), a cărui obiectiv de bază  este de a permite antreprenorilor săraci din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența prin:

• îmbunătăţirea capacității de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice;

• sporirea accesul populaţiei din mediul rural la credite, prin oferirea produselor financiare accesibile;

• creșterea productivității și competitivității, majorarea investițiilor și îmbunătățirea accesul la piață;

Programul este implementat de către Unitatea Consolidată pentru UCIP-IFAD (www.ifad.md), începând cu luna septembrie 2014, având o durată de implementare de 6 ani.

Pentru informații suplimentare: 022 21 00 56

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media