Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

S-a demarat campania de recepționare a cererilor pentru acordarea suportului financiar în urma înghețurilor din 26-27 aprilie 201616 mai 2017

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură anunță că a fost demarată campania de depunere a cererilor din partea producătorilor agricoli pentru obținerea suportului financiar, în scopul diminuării consecințelor înghețurilor târzii din primăvara anului 2016.

Astfel, administraţiile publice locale de nivelul întâi şi al doilea, din raioanele afectate de îngheţ, în termen de 3 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind modul de acordare a suportului financiar producătorilor agricoli în scopul diminuării consecințelor înghețurilor târzii din primăvara anului 2016, vor crea o comisie specială, responsabilă de recepţionarea, examinarea, verificarea, precum și calcularea mărimii suportului financiar. Totodată, comisia va fi responsabilă de corectitudinea introducerii datelor şi emiterii deciziilor. Termenul de depunere a dosarului este de 10 zile lucrătoare de la data creării comisiei speciale.

Amintim că, Regulamentul privind modul de acordare a suportului financiar producătorilor agricoli în scopul diminuării consecințelor înghețurilor târzii din primăvara anului 2016, a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern la 5 aprilie 2017.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media