Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Comerţul cu produse agroalimentare din Republica Moldova în Thailanda va fi stimulat16 martie 2017

În perioada 13-15 martie curent, Consulul Onorific al Republicii Moldova în Regatul Thailandei Issara Sereewatthanawut, a desfășurat o vizită în Moldova. În această perioadă, a avut o întrevedere cu viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Ușurelu.

Scopul vizitei Consulului vizează elaborarea unui plan de activitate în domeniul consolidării cooperării bilaterale moldo-thailandeze pentru instituţia pe care acesta o reprezintă în ţara de reşedinţă.

Urmare a stabilirii recente în cadrul Adunării Naţionale Legislative a Regatului Thailandei a grupului de prietenie parlamentară Moldova-Thailanda, Issara Sereewatthanawut planifică să organizeze pe parcursul lunii aprilie 2017, o vizită în Republica Moldova a membrilor grupului menţionat.

Discuţiile dintre Issara Sereewatthanawut şi viceministrul Iurie Uşurelu au vizat posibilităţile de aprofundare a relaţiilor de cooperare dintre Moldova şi Thailanda, şi anume, stimularea comerţului cu produse agroalimentare din Republica Moldova în Thailanda. În mod special, Consulul Onorific a manifestat interes vizavi de capacităţile de export a cerealelor precum grîu, orz, soia, dar şi fructe, legume procesate şi vinuri din Moldova care are putea prezenta interes pentru consumatorii thailandezi.

De asemenea, viceministrul Iurie Uşurelu l-a informat pe Consul despre expoziţiile în domeniul agriculturii şi industriei alimentare care se desfăşoară anual în Republica Moldova, la Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldoxpo".  

Totodată, viceministrul Iurie Uşurelu a invitat Consulul Onorific să participe la Ziua Naţională a Vinului, care în acest an se va desfăşura pe 7-8 octombrie în Piața Marii Adunări Națioale.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media