Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Eduard Grama a participat la Adunarea Generală a Asociaţiei „Moldova Fruct”17 februarie 2017

Joi, 16 februarie 2017, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama a participat la Adunarea Generală a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe (APEF) „Moldova Fruct”, care s-a desfășurat în incinta sălii de ședință a Proiectului 2KR.

La întrunire a fost prezentă conducerea și membrii asociației, viceministru al Economiei Vitalie Iurcu, directorul MIEPO Vitalie Zaharia, directorul general ANSA Gheorghe Gaberi, directorul general AIPA Nicolae Ciubuc, precum și alți reprezentanți ai structurilor subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Ordinea de zi a adunării a inclus prezentarea rapoartelor Consiliului de Administrare, a executivului și a cenzorului privind activitățile asociației în anul 2016. S-a pus în discuție și impedimentele majore care stau în calea dezvoltării sectorului fructelor în Republica Moldova. De asemenea, participanții la Adunarea Generală au discutat despre obiectivele anului curent.

Eduard Grama a declarat că „Moldova Fruct” este o organizație puternică și de perspectivă, iar rolul acesteia este de a consolida sectorul agricol.

„Moldova Fruct este una din organizațiile care participă la promovarea politicilor agrare în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și sunt recunoscuți ca fiind unii dintre cei mai importanți actori de pe piața producerii și exportului de fructe din Moldova”, a spus ministrul.

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” este o organizaţie apolitică care întrunește în prezent 170 de membri – producători şi exportatori de fructe din toate raioanele ţării, inclusiv din raioanele din stânga Nistrului.