Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Întrevederea Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard GRAMA cu Ambasadorul Republicii Italiene, Exceltanța Sa Dna Valeria Biagiotti.15.02.2017

Evoluţiile relaţiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare a acestora în domeniul agriculturii ecologice și industriei alimentare au fost discutate în cadrul întrevederii de vineri, 10 februarie la sediul Ministerului, a Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard GRAMA cu Excelența Sa Valeria BIAGIOTTI, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Italiene.

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe subiectul stadiului actual al  relaţiilor bilaterale între cele două ţări, menționând sprijinul și consultanța de care Republica Moldova beneficiază în special pe domeniul implementării acordului de asociere cu Uniunea Europeană. În cadrul discuțiilor au fost menționate posibilitățile de colaborare pe mai multe domenii dintre care domeniul științific precum  și cel de producere a produselor ecologice. Totodată s-a vorbit despre asigurarea continuității legăturilor de colaborare stabilite anterior.

Partea italiană și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în implementarea noilor proiecte de dezvoltare, de asemenea în atragerea noilor fonduri UE ce vor contribui la realizarea proiectelor pe diferite domenii.

Ministrul Eduard GRAMA a mai remarcat necesitatea continuării cooperării în vederea implementării activităţilor de instruire în Republica Moldova pentru experţii din sectorul agro-alimentar şi reprezentanţi în baza unui proiect comun moldo-italian.

Dna ambasador Valeria  Biagiotti l-a informat pe dl Eduard GRAMA că ministerul italian al muncii examinează posibilitatea organizării unor instruiri pentru experții din Republica Moldova în sfera agriculturii ecologice.

 În acest context, ambele părţi au exprimat interes pentru promovarea investiţiilor în agricultura  ţării noastre, dezvoltarea rurală,  industria vinului şi cea  alimentară.