Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță cu tristețe, trecerea la cele sfinte, la vârsta de 64 de ani, a cunoscutului agronom Mihail Suvac.Dl Mihail Suvac s-a născut la data de 11 mai 1952 în s. Tănătari, r-nul Căușeni. Absolvește Institutul Agricol ”M. V. Frunze” din Chișinău în 1974, an în care își începe activitatea de muncă în domeniul horticol și fitotehnic, ocupând de-a lungul timpului mai multe funcții în diferite organizații, laboratoare și instituții de stat din domeniul agricol.

La data de 24 aprilie 1996 este numit în funcția de specialist principal al Secției pentru Dezvoltarea Bazei Materiei Prime Pomilegumicole din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ulterior cariera sa de funcționar public cunoscând o ascensiune continuă până la funcția de Șef al Direcției politici de producție, procesare și reglementări de calitate a producției vegetale, funcție deținută din 2006 și până în momentul plecării dintre noi.

A educat și a format generații întregi de specialiști în domeniu, fiind totodată și un om de aleasă ținută morală și academică, un prieten de nădejde și un coleg apreciat.

Personalitate eminentă și un specialist cu renume în domeniul agroindustrial, dl Mihail Suvac s-a dăruit întru totul domeniului său de activitate, fapt pentru care în repetate rânduri i-au fost decernate medalii, diplome, mulțumiri și alte forme de recunoștință. Dintre cele mai semnificative menționăm Ordinul ”Gloria Muncii” (2012), Diploma Guvernului Republicii Moldova de gr. I (2013), Medalia ”80 de ani ai UASM” (2013), Diploma de Onoare a Consiliului Coordonator Interguvernamental pentru Seminologie a CSI (2016), Diploma de Onoare a MAIA (2002, 2012, 2015).

Colectivul de muncă al Ministerului își exprimă profundul regret, compasiunea şi sincerele condoleanţe familiei şi celor care i-au fost dragi şi apropiaţi.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

Pentru un ultim omagiu, corpul neînsuflețit va fi expus marți, 10 ianuarie 2017, între ora 11:30-14:00 în incinta Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, etajul I. Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa spre Cimitirul ”Sf. Lazăr” (”Doina”) din Chișinău, unde va avea loc înhumarea răposatului.