Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Președintele Centrului Național de Proprietate Intelectuală al Georgiei, în vizită de lucru la MAIA6 martie 2017

În perioada 5-7 martie 2017 în Republica Moldova are loc vizita de lucru a Nikoloz Gogilidze, președintele Oficiului Național de Proprietate Intelectuală (SAKPATENTI) din Georgia.

În cadrul vizitei președintele este familiarizat cu sistemul național de protecție a proprietății intelectuale, precum și cu sistemul de protecție a indicațiilor geografice din Republica Moldova.

Conform programului, Președintele SAKPATENTI a avut o întrevedere cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama unde au discutat despre sistemul național al indicațiilor geografice, care este una din prioritățile-cheie ale Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

„Vizita președintelui SAKPATENTI a fost binevenită. Luând în considerație că avem foarte multe lucruri comune în domeniul vinificației, am discutat despre impedimentele pe care le are atât Moldova cât și Georgia în sistemul de protecție a indicațiilor geografice” a declarat ministrul Agriculturii Eduard Grama.

La rândul său, Președintele SAKPATENTI, Nikoloz Gogilidze, a subliniat că “Pentru Georgia, Republica Moldova reprezintă un partener extrem de important, din următoarele motive: avem aceleași provocări; efortul nostru comun în vederea dezvoltării sistemului proprietății intelectuale; apărarea intereselor țării la nivel internațional; avem multe proiecte în comun, precum apropierea legislației naționale de cea internațională. Astfel, cu eforturi comune putem atinge obiectivele în mod mai eficient.”, a adăugat Nikoloz Gogilidze.

În 2013, AGEPI și SAKPATENTI au semnat un Memorandum de Întelegere privind colaborarea bilaterală dintre Republica Moldova și Georgia în domeniul proprietății intelectuale.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media