Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Prelegere privind sectorul produselor agricole vegetale6 aprilie 2017

Astăzi, 06 aprilie 2017, în sala Senatului  Universității Cooperatist – Comerciale din Moldova, care pregătește specialiști pentru domeniul comerțului din țară, a fost prezentată o prelegere privind sectorul produselor agricole vegetale.

Informația a fost pregătită și prezentată, la initiativa universității, de către Iurie Mudrea, șef interimar al secției Produse horticole. Scopul principal al acestei prezentări, a fost familiarizarea auditoriului cu politicile Ministerul Agriculturii, promovarea produselor autohtone proaspete și procesate, precum și poziția țării în agricultura mondială.

Celor aproape 100 de participanți (studenți din anul II și III, corpul profesoral), li s-au prezentat informații despre cadrul legislativ – normativ din domeniu, susținerea de către stat a producătorilor agricoli, procesarea produselor vegetale, comerțul cu produse agricole, inclusive exporturile, promovarea produselor autohtone, agricultura ecologică și conservativă etc.

Gazdele au menționat calitatea materialului și modul de prezentare și au declarat evenimentul foarte util pentru ambele părți.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media