A A A

Prioritățile regionale din sectorul zootehnic și eficientizarea sistemelor alimentare sunt discutate la Tașkent

Published on: M, 06/21/2022 - 15:19

21 iunie 2022, Chișinău - Zeci de experți, reprezentanți ai societății civile, oficiali guvernamentali și crescători de animale din Asia Centrală și Europa de Est s-au întâlnit la Tașkent, pentru a discuta despre problemele regionale din domeniul zootehnic și mecanismele de eficientizare a sistemelor alimentare.

 

Țara noastră este reprezentată de Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie SCRIPNIC. Oficialul a vorbit, astăzi, în cadrul evenimentului despre dinamica sectorului zootehnic autohton și sporirea producției animaliere în condiții sustenabile, despre sarcinile, prioritățile și perspectivele de dezvoltare a domeniului.

 

Evenimentul este organizat de Biroul Subregional al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite pentru Asia Centrală (FAO-SEC). Astfel, în perioada 21-24 iunie curent, părțile realizează schimb de experiențe  și formulează acțiuni comune pentru a asigura durabilitatea sistemelor de creștere a animalelor și pentru a îmbunătăți cadrul de politici în acest sens.