A A A

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel GHERCIU a avut o întrevedere cu șeful Misiunii Statului Qatar la Chișinău

Published on: M, 06/22/2022 - 15:34

22 iunie 2022, Chișinău - Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel GHERCIU a avut, astăzi, o întrevedere cu șeful Misiunii Statului Qatar, Faisal Al-Buainain. Diplomatul a transmis lui Viorel GHERCIU o invitație din partea ministrului Municipalității Statului Qatar, dr. Abdullah bin Abdulaziz bin Turki Al-Subaie, de a vizita Statul Qatar. Scopul efectuării vizitei este de a evalua posibilitățile concrete privind sporirea dialogului și cooperării în domeniul agricol. Ministrul Viorel GHERCIU a subliniat că țara noastră este cointeresată să atragă investiții și să preia cele mai bune practici privind construcția sistemelor de rigare, dezvoltarea sectorului zootehnic, modernizarea tehnologiilor de procesare ș.a. Totodată, a declarat că Republica Moldova va pregăti propuneri pentru a iniția o colaborare pe termen lung cu Statul Qatar.

 

Întrevederea de astăzi a fost organizată urmare a vizitei prim-ministrei Natalia GAVRILIȚA în Statul Qatar, unde au fost semnate două documente bilaterale, menite să impulsioneze relațiile dintre state: Acordul cu privire la abolirea vizelor de scurtă ședere pentru posesorii de pașapoarte ordinare și Acordul privind cooperarea economică și tehnico-științifică în domeniul agriculturii.