A A A

Ședință de lucru cu Banca Națională a Moldovei și instituțiile financiare din țară

Published on: M, 11/22/2022 - 17:03

22 noiembrie 2022, Chișinău – Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a convocat astăzi, o ședință de lucru cu reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei și cu instituțiile financiare din țară. Scopul întrunirii a fost de a discuta despre soluțiile financiare pentru afacerile agricole, care au înregistrat pierderi în anul curent din cauza secetei.

 

Participanții au discutat despre acțiunile ce sunt întreprinse în comun cu agricultorii creditați, pentru a reduce impactul negativ al secetei asupra activității economice a întreprinderilor agricole.

Astfel, reprezentanții băncilor comerciale au declarat că, au un dialog constructiv cu debitorii și identifică în mod individual cele mai optime soluții pentru depășirea dificultăților la onorarea obligațiilor la credite. Ei mai susțin că, deciziile sunt luate coerent și echitabil, ținând cont de interesele agricultorilor și de riscurile la care sunt expuși.

 

Părțile au discutat și perspectivele de dezvoltare a unor noi instrumente de suport a antreprenoriatului agricol, pentru a spori eficiența și eficacitatea proiectelor de investiții.