A A A

Dinamizarea dialogului moldo-lituanian, discutată în cadrul întrevederii dintre ministrul Vladimir BOLEA și omologul său lituanian Kęstutis NAVICKAS.

Published on: L, 01/23/2023 - 17:04

23 ianuarie 2023, Chișinău - Dinamizarea dialogului moldo-lituanian, discutată în cadrul întrevederii dintre ministrul Vladimir BOLEA și omologul său lituanian Kęstutis NAVICKAS.

 

Oficialii au coordonat continuarea colaborării privind aspecte ce țin de consolidarea cadrului legislativ național în domeniul agricol. În acest sens, Vladimir BOLEA a adus mulțumiri pentru suportul acordat țării noastre în cadrul programelor twinning implementate anterior.

 

Kęstutis NAVICKAS a declarat că va asigura oferirea suportului politic și tehnic la nivelul Consiliului UE și a guvernului din care face parte. În context, Vladimir BOLEA a exprimat încrederea în inițierea unui sprijin vocal din partea Lituaniei în cadrul comisiei UE, privind eforturile Republicii Moldova depuse în coordonarea și optimizarea lanțurilor logistice, pentru a evita blocajele și a facilita exporturile ucrainene.

 

„Ne dorim ca fermierii moldoveni să beneficieze de suportul UE la aceste acțiuni, alături de fermierii români și cei polonezi”, a comunicat Vladimir BOLEA.

 

Mai mult ca atât, oficialul moldovean a agreat această inițiativă și cu omologii din Luxemburg, Slovenia și Letonia.

 

Un alt subiect de perspectivă discutat a fost oportunitatea includerii Republicii Moldova în cadrul Comisiei pentru agricultură și piscicultură Agrifish a Uniunii Europene.

 

Kęstutis NAVICKAS a confirmat sprijinul activ, cooperarea și utilizarea tuturor canalelor disponibile pentru atingerea obiectivului prioritar al țării noastre - apropierea rapidă de Uniunea Europenă.