A A A

Ministrul Vladimir BOLEA a avut o întrevedere cu noul ambasador al Japoniei la Chișinău

Published on: M, 01/24/2023 - 12:56

24 ianuarie 2023, Chișinău - Ministrul Vladimir BOLEA a avut o întrevedere cu noul ambasador al Japoniei la Chișinău, Excelența Sa Yamada YOICHIRO

 

Oficialii au pus în discuții stadiul cooperării bilaterale și perspectivele de dezvoltare a dialogului în sectorul agricol.

 

Ministerul Vladimir BOLEA a subliniat rolul investițiilor nipone în țara noastră și a manifestat recunoștința pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de Guvernul Japoniei, de-a lungul anilor, pentru modernizarea agriculturii, prin intermediul Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii.

 

În scopul continuării bunei cooperări între Republica Moldova și Japonia, diplomatul a manifestat interes privind situația din sector și crizele multiple la care sunt supuși fermierii moldoveni. Astfel, Vladimir BOLEA A COMUNICAT necesitatea de a interveni cu sprijin pentru a depăși provocările pe care le întâmpină agricultorii: scumpirea resurselor energetice, a îngrășămintelor, perturbarea lanțurilor logistice, dificultățile de export și scumpirea creditelor investiționale.  

 

Yamada YOICHIRO a afirmat angajamentul de a consolida și extinde cooperarea în domeniu.

 

Ministrul Vladimir BOLEA i-a urat ambasadorului să aibă parte de un mandat prolific la Chișinău și a exprimat speranța de a dezvolta cu eforturi comune relațiile moldo-nipone.