Viceprim-ministrul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Naționale de Audit a Cooperativelor Agricole din Polonia

Published on: V, 03/17/2023 - 11:08

17 martie 2023, Chișinău - La Varșovia, viceprim-ministrul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Naționale de Audit a Cooperativelor Agricole (KZRRSP).

 

În cadrul întrevederii s-a făcut schimb de opinii cu privire la situația sectorului agricol din Polonia, Republica Moldova și Uniunea Europeană. Viceprim-ministrul a fost interesat de capacitatea agricultorilor polonezi de a-și dezvolta afacerile prin cooperare. „Consider că înființarea cooperativelor este cea mai bună formă de asociere și ar fi soluția problemelor agriculturii din Republica Moldova, întrucât dificultățile din sector sunt determinate inclusiv de nivelul ridicat de fragmentare a exploatațiilor. Agricultura este ramura cea mai importantă a economiei naționale. Aproximativ 21% din populație lucrează în sector”, a menționat Vladimir Bolea.

 

Președintele KZRRSP Łukasz Zbonikowski l-a invitat pe oficialul moldovean să viziteze cooperativele asociate în Asociația Națională pentru a arăta la fața locului realizările cooperativelor din Polonia. Suplimentar, au agreat demararea pregătirii unei vizite în Polonia, pentru fermierii din țara noastră.