Secretarul de stat Iurie Scripnic a întreprins o vizită de lucru în raionul Ocnița

Published on: L, 09/18/2023 - 12:51

18 septembrie 2023, Chișinău - Secretarul de stat Iurie Scripnic și directorul adjunct al AIPA Diana Coșalîc au întreprins o vizită de lucru în raionul Ocnița, vineri, 15 septembrie curent, pentru a discuta cu producătorii agricoli, procesatorii și autoritățile publice locale despre situația din sectorul agroalimentar.

 

Oficialii au vorbit despre acțiunile prioritare planificate pentru anul curent, despre politicile de subvenționare și oportunitățile dezvoltării sectorului agricol.

 

În dialog, Iurie Scripnic a menționat că unica modalitate de a valorifica produsele pe întreg lanțul alimentar și de a concura cu marii producători agricoli este crearea cooperativelor, subliniind că acestea aduc beneficii de lungă durată.

 

Iurie Scripnic a vizitat și două exploatații zootehnice, una de creștere a caprelor de rasa Alpină Franceză, iar alta de creștere a bovinelor de rasa Jersey. Împreună cu proprietarii fermelor, au fost discutate necesitățile de dezvoltare și modernizare a exploatațiilor, posibilitățile sporirii cantității și calității producției de lapte, condițiile de întreținere a animalelor.