MAIA a lansat cel de-al III-ea apel de depunere a dosarelor în cadrul Programului de granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor

Published on: L, 09/18/2023 - 19:04

18 septembrie 2023, Chișinău - Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P au lansat cel de-al III-ea apel de depunere a dosarelor în cadrul Programului de granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor (MDT).

Apelul este valabil  pentru perioada 18 septembrie - 20 octombrie 2023.

 

Granturile post-investiționale sunt destinate compensării cheltuielilor pentru procurarea de echipamente şi utilaje agricole și aplicarea măsurilor care asigură conservarea și ameliorarea solurilor.

 

Sunt invitați să solicite finanțare producătorii agricoli individuali, care sunt înregistrați în conformitate cu legislația Republicii Moldova, ce  activează și  au efectuat investiții eligibile în sectorul agricol  și vor prezenta dovada co-finanțării din surse proprii.

 

Granturile nu vor depăși  30% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon maxim de până la 10.000 dolari SUA per beneficiar și vor fi acordate prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Un beneficiar poate  fi eligibil pentru un singur grant post-investițional.

 

Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără:

  

- semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare No-Till,

- combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till),

- echipamente și sisteme de irigare.

Totodată, se va acorda finanțare pentru implementarea măsurilor agrotehnice, fitoameliorative și hidrotehnice care conduc la ameliorarea solului.

 

Detalii: https://www.capmu.md/2022/09/programul-de-granturi-post-investitionale-destinate-managementului-durabil-al-terenurilor/ .