Granturi de 10 mii $ pentru agricultori: Este lansat al patrulea apel pentru investiții în managementul durabil al terenurilor

Published on: L, 04/01/2024 - 12:11

1 aprilie 2024, Chișinău - Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) lansează cel de-al patrulea apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor.

 

Fiecare beneficiar eligibil poate solicita un grant de până la 10.000 de dolari SUA, care va compensa până la 30% din costul investiției eligibile. Acest sprijin financiar post-investițional are ca obiectiv nu doar facilitarea accesului la tehnologie avansată, ci și promovarea unui model agricol ce respectă principiile regenerării și conservării resurselor naturale.

 

Granturile post-investiționale finanțează achiziția de echipamente și utilaje agricole no-till și strip-till, cum ar fi semănători, tocătoare, stropitoare; diverse practici MDT, dar și sisteme de irigare la scară mică.

 

Producătorii agricoli interesați sunt invitați să consulte Manualul de Alocare a Granturilor pentru o înțelegere completă a criteriilor de eligibilitate, a listei investițiilor eligibile și a documentației necesare pentru aplicare. Dosarele pot fi depuse în perioada 1 – 30 aprilie la sediile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

 

Este esențial să abordați cu atenție pregătirea dosarului, asigurându-vă că toate documentele necesare sunt complete și corect întocmite. În mod special, se atrage atenția asupra faptului că pentru a beneficia de grant pentru investiții în sisteme de irigare, producătorii agricoli trebuie să dispună de autorizaţia de mediu pentru folosinţa specială a apei.

 

Important! Beneficiarii Programului de granturi MDT din prima etapă (2014-2017) pot beneficia de un grant și la etapa curentă.