Vicepremierul Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale din România

Published on: M, 04/02/2024 - 17:06

2 aprilie 2024, Chișinău - Vicepremierul Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale  din România Georgian Pop și cu directorul executiv ANRSPS Andreea Bătrânu. Oficialii au discutat despre importanța adaptării la situații de criză și despre consolidarea rezilienței sectorului agricol, vital pentru economia și securitatea alimentară a țării.

 

Amintim că, Republica Moldova beneficiază de un ajutor umanitar, ce constă în 4000 de tone de motorină, destinat sprijinirii sectorului agricol.

 

Potrivit ANRSPS, procesul logistic care include transportarea, recepționarea și depozitarea primei tranșe de motorină a fost gestionat eficient. Agenția Rezerve Materiale (ARM) anunță că, ieri, 1 aprilie au avut loc măsurările denso-volumetrice și prelevarea probelor de laborator privind determinarea indicilor calitativi. La fel, menționează că, urmează inițierea procedurii de distribuire către beneficiarii finali.

 

Informarea beneficiarilor va fi efectuată prin intermediul Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură, direcțiile agricole raionale și pe pagina oficială a ARM.